Installation av laddboxar och laddstationer på Gotland

Laddstation som laddar bilen idag och i framtiden

Elbilen är på väg att bli ett av våra vanligaste transportsätt och möjligheterna att ladda bilen, både i hemmet och på jobbet blir allt viktigare. Behöver du hjälp med att installera en laddbox eller laddstolpe hemma, på företaget eller i bostadsrättsföreningen är du varmt välkommen att kontakta oss. Slite El arbetar med installationsuppdrag på mellersta och norra Gotland, och har många års erfarenhet av både lösningar för elbilsladdning både utan och med hjälp av solenergi. Av oss får du rutinerade och certifierade elektriker som har behörighet för alla typer av installationer. Vilken lösning som är bäst för dig har med en rad olika faktorer att göra, men vi hjälper dig i alla steg på vägen. Dessutom löser vi även service och underhåll efter installation av din laddbox eller laddstation. Det ger dig en trygg kontakt på lång sikt!

Solpaneler gör elbilsladdningen gratis på sikt

Kapacitet och dimensionering är två viktiga faktorer när det rör sig om att skapa säker laddning av elbilar. Dina laddstationer till företagets eller bostadsrättsföreningens parkeringsplats, precis som laddboxar till dig som privatperson, påverkar ditt elsystem och innebär en kostnad och en belastning. För att avlasta systemet och stärka huvudsäkringen kan solpaneler och solceller vara en lösning som gör att du laddar hållbarare och billigare på lång sikt. Det kan också vara så att du med solenergi kan minska ditt beroende av det fasta elnätet och samtidigt bidra till att öka andelen fossilfri el i det svenska elsystemet. Låter det svårt? Hos oss får du hjälp med projektering, frågor kring olika bidrag, hjälp att välja produkter och installation och  anslutning. 

Med Elkedjan får du kvalitetsprodukter 

Det finns ett stort utbud av laddboxar och laddstolpar på marknaden idag, och ett gott råd är att satsa på ett märke som håller i längden. Genom att Slite El är en del av Elkedjan har du ett stort sortiment att välja mellan – och framför allt produkter som är testade och noggrant utvalda. Elkedjan gör egna undersökningar och tester för att hitta de bästa leverantörerna av laddboxar på marknaden. Slite El hjälper dig med urval och prisförslag. Via Elkedjan har vi en enkel och snabb väg att få tag i reservdelar och är alltid uppdaterade på nyheter. Hör gärna av dig, så får du mer information! 

Elsäkerhet och laddning av elbil

Att inte installera en laddbox eller laddstolpe för din elbil och istället försöka ladda bilen i ett vägguttag är inte en långsiktigt hållbar lösning, det medför också en ökad risk för brand. Dessutom ökar överbelastningen i ditt elsystem. Trots det är det många som tror att det är en bra väg att gå. Men elbilar laddas under förhållandevis lång tid vilket göra att uttaget blir belastat länge. Det i sig ökar värmen i uttaget vilket är en reell brandrisk. Med tanke på den investering som en elbil faktiskt är, så är själva laddboxen eller laddstolpen en försumbar del av det. Samtidigt får du en laddning som är säker, inte orsakar några svåra skador på ditt elsystem och automatiskt ställer om så att laddningen inte påverkar användningen av el i övriga delar av systemet. När du använder mycket el, så slår laddningen av elbilen av eller minskar, för att sedan öka när det finns kapacitet för det i elsystemet. 

Bra frågor att fundera igenom inför val av laddstolpar eller laddbox till elbil:

 • Ska en eller två bilar laddas? 
 • Hur ser ditt framtida elbehov ut? Det kan påverka lösningen för laddning av elbil. 
 • Hur fungerar det med skatteavdrag?
 • Är tre-fasladdning eller en-fasladdning vid elbilsladdning bäst för dig?
 • Är din elanläggning rätt dimensionerad för att kunna ladda en eller två elbilar?
Självklart är det svårt att ha alla svar direkt, men tillsammans med oss får du hjälp att bena ut vad som är viktigt och vad som kan fungera för dina behov och din elanläggning. Vi har erfarenhet av att hjälpa både privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. Det viktigaste här är att ta tid för den första analysen. Det kommer att göra att du fattar bättre beslut och en bättre lösning i längden.

För dig som är företagare eller medlem i en bostadsrättsförening så är det lika viktigt att välja en lösning som ser till att elsystemet blir stabilt och leveranssäkert samtidigt som elbilarna laddas effektivt. Hos oss får du en elleverantör som har stor erfarenhet av att ta fram lösningar som kräver trygghet idag och har flexibilitet för att möta framtida krav. Tänk på att ge utrymme för planering och projektering så att lösningen blir den bästa för alla behov.

Vi hjälper dig gärna med input kring frågor som:

 • Hur många bilar ska laddas? Hur ser behovet ut idag jämfört med om tio år?
 • Vilket intresse finns det för att få elbilsladdning – vad innebär det för kortsiktiga investeringar och kostnader på sikt?
 • Kan elbilsladdningen göras med hjälp av solenergi? 
 • Vilka investeringsbidrag finns? Kolla gärna med din klimatrådgivare i kommunen
 • Vilken typ av laddning passar bäst?
 • Vilken kapacitet har elsystemet och huvudsäkringen idag?

Få svar på frågor om elbilsladdning:

​​​​​​​
​​​​​​​Telefon: 0498-65 25 20
E-post:  jonas@sliteel.com