Investera i smart värme med luftvärmepump 

Installation av luftvärmepumpar på Gotland

Uppvärmning av ett hus är ofta en väldigt stor del av dina energikostnader. Med hjälp av en luft/luftvärmepump finns det alla möjligheter att minska kostnader och sänka energiförbrukningen. Tillsammans med oss får du en noggrann behovsanalys, tydliga förslag och en långsiktig lösning. Slite El erbjuder värmepumpar av olika fabrikat och löser framdragning av el, installation, och service samt underhåll.

Vilken typ av värmepump passar dig?

Idag finns det rad olika lösningar för dig som funderar på värmepump. Den allra vanligaste är luft-luftvärmepumpen som passar perfekt för hus som värms upp av direktverkande el. Rätt placerad och med rätt kapacitet kan den se till att stora delar av huset får en mer energisnål uppvärmning, speciellt i kombination med solenergi. Funderar du på att använda solpaneler och solceller är det alternativ värt att undersöka. Fråga gärna oss: Slite El har installerat solceller sedan 2011 och har bred erfarenhet av hur olika energilösningar som luftvärmepump och solenergi kan kombineras på ett kostnadseffektivt sätt. 
​​​​​​​

Goda råd när du väljer du värmepump

Satsa på kvalitet och ta gärna olika tillverkares ord om luftvärmepumparnas kapacitet och framför allt räckvidd med en nypa salt. Hur långt effekten av en värmepump räcker i bostaden, alltså hur bra värmen sprids i huset, påverkas både av placering och prestanda. För att ge bäst effekt bör den sitta så att värmen lätt kan spridas vidare, så gärna i stora rum och i en öppen planlösning. Kontrollera också hur mycket el de olika modellerna du är intresserad av drar och vikta det mot den kapacitet du får. Tänk alltid långsiktigt i din investering!

En luftvärmepump har en initial kostnad på allt mellan 10 000-30 000 kr och betalar sig ganska snabbt om du gör ett bra val. En luftvärmepump med lite för lite kapacitet innebär att den måste gå för fullt för att räcka till, vilket kräver både hög energianvändning och medför extra slitage. Att istället välja en pump som har vältilltagen kapacitet kan i längden vara den mest energisnåla.

​​​​​​​Tänk också på att om du redan har en fungerande, men äldre luftvärmepump kan det vara smartare att använda den tills den inte fungerar längre, istället för att byta till en helt ny. Däremot kanske stora reparationer inte är lönt, utan då är det bättre att investera i en ny och effektivare produkt. Fundera också på var värmepumpen ska sitta och hur känslig för ljud du är. Att sätta en luftvärmepump i ett sovrum är inte alltid det bästa alternativet för god nattsömn. Fråga oss gärna om goda råd utifrån ditt hus och dina energibehov!

Vi hjälper till med installation: 

​​​​​​​
​​​​​​​Telefon: 0498-65 25 20
E-post:  jonas@sliteel.com